Zelmer в групі BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH

2014-05-31

Zelmer в групі BSH

Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH купив контрольний пакет акцій компанії Zelmer

Мюнхен/Варшава, 25 березня 2013 р. (BSH) — У п’ятницю, 22 березня, компанія BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (далі — «BSH») через своє польське дочірнє підприємство BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. стала власником контрольного пакета акцій компанії Zelmer S.A. У країнах Центральної та Східної Європи Zelmer — широко відомий бренд з виробництва дрібних побутових приладів, наприклад, пилососів, кухонних комбайнів та еспресо-машин. Компанії BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego і Zelmer зберігатимуть свої бренди та асортиментний перелік продукції у складі групи компаній BSH Group. Очікується, що ця угода дозволить реалізувати потенціал до зростання для обох компаній: як для BSH, так і для Zelmer.

BSH одержує контроль над компанією Zelmer у результаті офіційного придбання контрольного пакета акцій на Варшавській фондовій біржі. Угоді передувала обов’язкова тендерна пропозиція. Передачу 97,78% акцій Zelmer було офіційно завершено 22 березня. «Як один із світових лідерів у виробництві побутової техніки, компанія BSH визначила дрібну побутову техніку одним із джерел подальшого зростання в Європі та, відповідно, розглядає її як одну з головних сфер стратегічного розвитку BSH. Торгівельна марка Zelmer має високе визнання у світі дрібної побутової техніки та має намір у подальшому робити свій внесок до прискорення розвитку підрозділу дрібної побутової техніки BSH», — відзначив д-р Ральф Фукс, виконавчий віце-президент BSH Group, керівник підрозділу Product Division Consumer Products Global. Конрад Покутицкі, виконавчий директор BSH Польща, додав: «Ми дуже раді цьому придбанню, яке ще більше укріплює позиції BSH у Польщі та в усьому регіоні. Zelmer доповнить наш асортимент продукції новими виробами, а нашу мережу виробництва — новими сегментами ринку, які ми досі не покривали».

Після приєднання до BSH Group компанія Zelmer збереже свій власний бренд і власне виробництво.

Стратегічне місцезнаходження Zelmer сприятиме розвитку логістичних систем BSH у Центральній та Східній Європі. Компанія володіє виробничими потужностями, які можна буде використовувати для обслуговування низки ринків BSH у Європі. На сьогоднішній день угода не впливає на організаційну структуру або плани нинішніх підприємств BSH у Лодзі та інших підприємств і заводів BSH.

«Компанія Zelmer отримала потужного стратегічного інвестора, який допоможе першій у розвитку її європейської структури. Наш дуже добре відомий бренд і широка представленість у кількох категоріях дрібної побутової техніки на ринку Польщі, а також зростання нашої присутності на таких важливих ринках, як Росія та Україна, підкріплені фінансовою та технологічною підтримкою BSH Group, стануть основою для майбутнього розвитку Zelmer», — відзначив Януш Плочіца, виконавчий директор Zelmer S.A.

BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) — один із найбільших у Європі виробників побутової техніки та один зі світових лідерів у цьому секторі. Оборот компанії у 2012 році склав приблизно 9,8 мільярда Євро. 41 завод BSH працює у 13 країнах Європи, США, Латинської Америки та Азії. До групи компаній BSH Group входять понад 70 компаній у 50 країнах світу, загальна чисельність працівників яких перевищує 46 000. У компанії BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. працюють приблизно 2000 осіб, і на її трьох заводах у Лодзі виробляються пральні та посудомийні машини, а також сушильні автомати. Дохід компанії у 2012 році склав 0,8 мільярда євро.

Zelmer —провідний виробник побутової техніки, який має понад 60-річний досвід роботи на ринку Польщі та міжнародну мережу збуту на всій території Центральної та Східної Європи, що охоплює 13 країн, серед яких Росія, Україна, Словаччина, Чехія, Румунія та Казахстан. Бренд Zelmer добре відомий у своєму сегменті. Чисельність персоналу компанії становить близько 1400 осіб, і вона володіє істотною часткою на польському ринку. Компанія Zelmer має значну частку на ринку дрібної побутової техніки Польщі. В останні роки спостерігалось збільшення присутності компанії на ринках Росії та України, що останнім часом демонструють стрімкий розвиток.